Uncategorized

Sinan Oğan Kimdir?

Sinan Oğan Kimdir?

Sinan Oğan, Türk siyasetçi, yazar ve araştırmacıdır. 10 Ekim 1964 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Babası emekli bir subaydır. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde eğitimine devam etmiştir. Ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Siyasi kariyerine Refah Partisi’nde başlamıştır. Daha sonra Fazilet Partisi’nde çalışmış ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) kuruluşunda yer almıştır. 2005 yılında AK Parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçmiştir. MHP’de İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2015 genel seçimlerinde MHP İstanbul 2. Bölge’den milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir.

Akademik çalışmaları ve siyasi görüşleri ile tanınan Oğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) süreci, terörizm, ekonomi ve güvenlik gibi konularda kitaplar yazmış ve televizyon programlarına katılmıştır. Ayrıca Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır.

Sinan Oğan Ailesi Hakkında

Sinan Oğan’ın ailesi hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Ancak kendisi evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sinan Oğan Kaç Yaşında

Sinan Oğan, 16 Mart 1965 doğumludur. Dolayısıyla 2023 itibarıyla 58 yaşındadır.

Sinan Oğan Refah Partisi

Sinan Oğan, Refah Partisi’nin (RP) son döneminde aktif olarak yer almış bir siyasetçidir. RP’nin kapatılmasından sonra, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kurucuları arasında yer almıştır. Ancak sonrasında AKP’den ayrılmış ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) yakın durmaya başlamıştır. Siyasi kariyerinin yanı sıra, üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da çalışmış ve birçok kitap yazmıştır.

Sinan Oğan Ak Parti

Sinan Oğan, 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından düzenlenen kurultayda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. 2003 yılında yapılan genel seçimlerde İstanbul milletvekili olarak seçildi. Ancak 2004 yılında partisinden ihraç edildi. Daha sonra, 2011 yılında kurduğu Türkiye Gençlik ve Kültür Derneği (GENÇKON) ve 2012 yılında kurduğu Milliyetçi Düşünce Derneği (MİDDER) gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer aldı. 2018 yılında ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen kongrede MHP Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.

Sinan Oğan Ak Parti’den Neden Ayrılmıştır?

Sinan Oğan, AK Parti’den 2019 yılında ihraç edilmiştir. İhraç gerekçesi olarak, parti tüzüğüne aykırı hareket etmek ve parti kararlarını kamuoyuna karşı eleştirmek gibi nedenler gösterilmiştir. Oğan, ihraç kararını yargıya taşımış ve mahkeme tarafından kararın hukuka uygun olmadığına hükmedilmiştir. Ancak AK Parti yönetimi kararı uygulamaktan vazgeçmemiştir.

Sinan Oğan Milliyetçi Hareket Partisi

Sinan Oğan, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) uzun yıllar siyasi faaliyet göstermiştir. 2018 yılında MHP’den ihraç edilmiş ve ardından İyi Parti’ye katılmıştır. İyi Parti’den de ayrılan Oğan, 2021 yılında kurduğu Memleket Partisi’nin genel başkanlığını yapmaktadır.

Sinan Oğan Neden MHP ‘den Ayrılmıştır?

Sinan Oğan, 2018’de Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılmıştır. Ayrılık nedeni olarak parti içi tartışmalar ve liderlik değişikliği süreci gösterilmiştir. O dönemde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına” olumsuz yönde yaklaşması ve parti içinde demokratik bir yapılanmanın sağlanamaması gibi nedenler de ayrılık kararında etkili olmuştur.

Sinan Oğan Kimdir?
Sinan Oğan Kimdir?

Sinan Oğan Yazdığı Kitaplar

Çeşitli konularda kitaplar yazmış bir yazar ve siyasetçidir. Bazı kitapları şunlardır:

  • “Geleceğin İdeolojisi Milliyetçilik”
  • “Dış ve Güvenlik Politikamızın Geleceği”
  • “AK Parti’nin Şifreleri”
  • “Birinci Dünya Savaşı’nın Gizli Tarihi”
  • “Başkanlık Sistemi ve Türkiye”
  • “Mütareke Dönemi ve Milli Mücadele’nin Gizli Tarihi”
  • “Osmanlı’dan Günümüze Türkiye’de Siyasi Düşünce Tarihi”
  • “Milliyetçilik Akımı”
  • “Türk Siyasi Tarihi ve Siyasi Hayatın Şifreleri”

Bu kitapların bir kısmı siyasi analizler ve tarih çalışmaları iken, diğerleri Türkiye’nin siyasi ve toplumsal gündemine ilişkin düşüncelerini aktardığı eserlerdir.

 

Diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu